Welkom gast! Registreren
Man krijgt boete voor belediging burgemeester via Twitter
#1
Een man die via Twitter de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb beledigde, moet een boete van 350 euro betalen. Het Openbaar Ministerie besloot de man te vervolgen na zijn Twitter-bericht, omdat het om een ernstige belediging zou gaan.
De 39-jarige Rotterdammer deed zijn uitspraken op de dag van de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord. De politie volgde die dag de berichtenstroom op Twitter en informeerde de Rotterdamse burgemeester na het zien van de beledigende Tweet. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie liet aan RTV Rijnmond weten dat de politie de sociale-netwerkdienst regelmatig in de gaten houdt. Ze vertelde niet wat er precies in het Twitter-bericht werd gezegd.

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een Twitteraar wordt vervolgd na uitspraken op de sociale-netwerksite. Mogelijk worden er binnenkort nog meer mensen vervolgd na uitlatingen op Twitter; het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel Twitter-berichten waarin werd aangezet tot rellen tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Daarnaast werd al eens aangifte gedaan tegen televisiepresentator Paul de Leeuw vanwege een Tweet. Hij werd niet vervolgd.


Gepost op 28 juli 2010 om 21:29.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)