Welkom gast! Registreren
Internet Explorer verovert browsermarkt
#1
Net als vorige maand is het marktaandeel van Internet Explorer gegroeid, terwijl Firefox flink moest inleveren.
Na maanden van verlies wist IE in juni voor het eerst weer winst te boeken en dat heeft het de afgelopen maand voortgezet. Het aandeel van Microsoft's browser groeide naar 60,7%, een stijging van 0,4% ten opzichte van juni. "De bescherming van je veiligheid en privacy door Internet Explorer 8 blijft bij klanten resoneren", aldus Ryan Gavin van Microsoft.

De grote verliezer in juli was Firefox, dat het aandeel met 0,9% zag slinken. Niet eerder moest de opensource browser zoveel terrein inleveren, daarnaast is het aandeel voor het eerst in een jaar onder de 23% gekomen. Op dit moment surft 22,9% van de mensen met Firefox, aldus de statistieken van Net Applications. Ook Chrome zag voor het eerst de opmars tot een stilstand komen. Het aandeel daalde met 0,08% naar 7,16%.

Naast Internet Explorer wisten ook Safari en Opera terrein te veroveren. Safari groeide met 0,24% en kwam voor het eerst boven een marktaandeel van vijf procent uit, 5,09% om precies te zijn. Opera moest in juni nog inleveren, maar maakte dat in juli ruimschoots goed en heeft nu een aandeel van 2,45% in handen. Het grootste aandeel sinds september vorig jaar.


Gepost op 4 augustus 2010 om 11:35.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)