Welkom gast! Registreren
Microsoft geeft vierde preview-versie Internet Explorer 9 vrij
#1
Microsoft heeft de vierde en laatste previewversie van Internet Explorer 9 uitgebracht. De prestaties van de javascript-engine zijn verbeterd en IE9 scoort hoger in de Acid3-test. Mogelijk komt volgende maand de eerste bèta uit.
Platform Preview 4 van IE9 weet inmiddels een score van 95 te behalen in de Acid3-test, waarin 100 de maximaal te behalen score is. Alleen svg-fonts en de smil-animatietechniek voor svg-graphics kan de browser niet renderen, maar beide technieken zullen vermoedelijk door de komst van het web open font format en de animatiemogelijkheden van css3 en html5 geen voorname rol meer gaan spelen.

De laatste preview-versie weet ook in de SunSpider-benchmark, waarbij de javascript-engine wordt getest, hoger te scoren en passeert daarmee Safari 5. Ook Firefox 3.6.4 en de pre-release-versie van Firefox 4 blijven achter bij IE9. Browsers als Chrome en Opera behouden echter hun voorsprong. Microsoft heeft inmiddels de javascript-engine in de browserkern opgenomen. In de vorige preview-versies was de Chakra-engine nog in een losse module verwerkt. Microsoft claimt dat ook deze aanpassing de prestaties bevordert en dat het dom-model beter is uitgewerkt.

Dat IE9 hardwarematig versnelde rendering krijgt, was al bekend, maar Microsoft stelt dat deze in de vierde preview stabieler werkt. De softwaregigant heeft een aantal nieuwe demo's online gezet, die het nut van hardwareversnelling moeten aantonen.

Microsoft heeft aangekondigd dat de vierde preview-release de laatste in de reeks zal zijn. Mogelijk verschijnt volgende maand al de eerste bètaversie. Microsoft roept ontwikkelaars en beheerders van websites dan ook op om de browser uit te proberen.


Gepost op 5 augustus 2010 om 17:39.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)