Welkom gast! Registreren
Nieuwe tv-klanten Tele2 worden niet aangesloten
#1
UPC en Ziggo zullen de naar Tele2 overgestapte analoge-tv-klanten niet aansluiten nu de rechter de openstelling van de analoge kabel ongedaan heeft gemaakt. Voor zover bekend was nog geen enkele klant al daadwerkelijk aangesloten.
Tele2 is recentelijk als eerste externe partij op de kabel actief geworden, waardoor UPC en Ziggo voor het eerst een regionale concurrent voor de doorgifte van analoge televisie zouden krijgen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaalde woensdag echter dat de markt voor kabeltelevisie voorlopig weer dicht moet. Dit rechtscollege oordeelde dat de OPTA de markt op basis van de verschillende voorwaarden en prijzen van de kabelaars, onterecht in regio's heeft verdeeld. Door deze beslissing zien UPC en Ziggo geen noodzaak om nog langer klanten aan te sluiten.

Volgens UPC kunnen mensen dus niet meer overstappen naar Tele2 en het bedrijf zal overstappers dan ook niet aansluiten. "Het gaat om een relatief klein aantal klanten", aldus woordvoerder Bert Holkamp. "Al deze overstappers zaten nog in het orderproces en waren dus nog niet aangesloten. Wij zullen deze groep benaderen."

De kabelaars staan hiermee lijnrecht tegenover Tele2, dat woensdag in reactie op de uitspraak nog stelde dat er voor klanten die bij hen kabeltelevisie hebben aangeschaft, niets verandert. "Voorlopig verandert er voor de consument in ieder geval helemaal niets", zei Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2. "We hebben contracten met Ziggo en UPC. Het aanbod blijft staan en klanten ontvangen gewoon analoge kabeltelevisie tegen de beloofde prijs."

De Consumentenbond heeft inmiddels aangegeven dat zij de consequenties voor tv-klanten van Tele2 zullen onderzoeken. Ook roept de bond de minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer op 'een einde te maken aan deze monopoliemarkt'. "De Consumentenbond pleit al lange tijd voor gezonde concurrentie op de telecom- en kabelmarkt", aldus de bond. "Concurrentie op de kabel kan leiden tot lagere prijzen en een interessant en veelzijdig aanbod van televisiezenders voor consumenten. Kabelbedrijven laten hun prijzen al jaren stijgen, terwijl consumenten hetzelfde zenderaanbod houden."


Gepost op 19 augustus 2010 om 11:26.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)