Welkom gast! Registreren
NPO biedt hogere bitrates en html 5-video op testsite Uitzending Gemist
#1
De NPO heeft een bètaversie van de vernieuwde Uitzending Gemist toegankelijk gemaakt. Video wordt in hogere bitrate en resolutie aangeboden en iPad-gebruikers kunnen ook video's bekijken dankzij experimentele ondersteuning voor html 5-video.
Volgens de NPO is de bitrate van de video's op de testsite verhoogd van 512Kbps naar 1Mbps. Ook is de resolutie verhoogd naar 640x360 pixels. Bovendien kan er voor de weergave gekozen worden uit een Flash-player of een player die gebruik maakt van Microsofts Silverlight-technologie. De NPO experimenteert ook met html 5-video, maar deze weergavemogelijkheid is voorlopig alleen beschikbaar voor iPad-gebruikers: door middel van browserdetectie krijgen zij een stream te zien die in Safari te bekijken is. Of de NPO ook voor andere browsers en apparaten html 5-video gaat aanbieden is nog een vraagteken, mede omdat er de nodige auteursrechtelijke problemen bij dit aanbod zouden zijn.
De NPO stelt dat programma's ook makkelijker vindbaar zijn. Zo geeft de zoekmachine suggesties, kunnen filters worden toegepast en worden niet alleen de programmatitels geïndexeerd maar ook de aanvullende informatie.
Op de testsite zijn voorlopig alleen tv-programma's van de publieke netten te bekijken die sinds 1 juli 2010 zijn uitgezonden. Oudere programma's zijn alleen nog op de huidige site te bekijken en zullen in een later stadium worden ondergebracht in de nieuwe omgeving. Als ook dat werk is voltooid zal de oude site worden vervangen door het nieuwe ontwerp.
De NPO roept bezoekers van de bètasite op om feedback te geven op het nieuwe ontwerp. Ook wil de publieke omroep in de toekomst nieuwe features aan de site toevoegen, zoals het toegankelijk maken van fragmenten en een personalisatiemogelijkheid waarmee een lijst van favoriete clips kan worden aangelegd.

GemistDownloader
Op dit moment heeft GemistDownloader nog geen ondersteuning voor deze nieuwe versie van Uitzending Gemist. Binnenkort zal er een betaversie worden uitgebracht - houdt de website in de gaten, of voeg @Helpdeskweb toe op Twitter om op de hoogte te blijven!
[Afbeelding: 1284984435.jpeg]


Gepost op 26 september 2010 om 12:23.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)