Welkom gast! Registreren
GemistDownloader 2.9.0.10  - YouTube: 4K downloads mislukken
#1
Deze video geeft 'Downloaden mislukt; onbekende fout opgetreden':
https://www.youtube.com/watch?v=8jU3qdHmU9Q
(Video van een optreden van Amira van iemand uit het publiek.)
Mijn vraag is: lukt het u wel?

Met andere downloaders kom ik max. tot 1920x1012. Maar in Youtube zelf, kan ik het in 4k afspelen (dus geen Corona-limiet meer).
In het logboek staat: x264 [error]: malloc of size 24699392 failed
Daarboven staan geen errors in het log. Ik heb 25 GB intern geheugen vrij; dus 24 MB is een peuleschilletje.
Antwoord
#2
Ik begrijp je niet, wil je nu in 4k downloaden of niet? x264 is geen 4k maar eronder en x265 is 4K. Voor wat ik weet kan GemistDownloader geen 4k downloaden. Kan dat ook niet testen want voor ik 3k materiaal koop moet dit eerst een standaard zijn en dat is het nog lange na niet.

Ik kan de youtube video dus wel downloaden maar dit enkel in 1080p.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord
#3
4K gaat doorgaans over de resolutie, wat doorgaans ongeveer 4 keer Full HD is (3840 × 2160). De video die je gegeven hebt kan ik zonder problemen downloaden in 2160p (wat je dus 4K kunt noemen).

Het kan zijn dat er specifieke problemen met je hardware zijn; in nieuwere versies van FFmpeg kan dit zijn verholpen. Wat je dus zou kunnen proberen, is de laatste build van FFmpeg te downloaden via deze site, en het bestand ffmpeg.exe te kopieren naar:
Code:
c:\program files (x86)\GemistDownloader
Hiermee vervang je de ffmpeg.exe die al in die map staat.

Heropen GemistDownloader en probeer het opnieuw.
Antwoord
#4
Alleen jammer dat 90% van de 4K upscaled is dus eigenlijk helemaal geen betere kwaliteit is. Dus eigenlijk 1080P in een fake jasje. Ik zag ook al films uit de jaren 80 voorbij komen in 4k dit kan nooit het geval zijn want een 4k resolutie bestond toen nog lange niet en de film waarmee het opgenomen is kan lange na geen 4k genoemd worden maar dit was met Blu-Ray ook al het geval. Het enige verschil in kwaliteit zit hem dan ook in de compressie methode. Met DVD was dit niet zo best bij Blu-Ray werd een betere compressie toegepast en de zaak geupscaled maar met 4K wordt dit een heel ander verhaal dan moet je dus serieus beeld materiaal gaan bewerken en verbeteren maar dan nog is het en blijft het upscaled en ver onder de maat.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)