Welkom gast! Registreren
GemistDownloader 3.0.0.4  - NPO: Ophalen video-url mislukt?
#1
Dag iedereen,

Vorige week was er op NPO1 het 45ste Circusfestival van Monte Carlo. Daar ik dit graag wou bewaren, heb ik geprobeerd om het op te nemen, maar dat is me helaas niet gelukt.

Via Google kwam ik terecht op deze website en vond ik de GemistDownloader software die ik heb geïnstalleerd. Maar als ik daarmee probeer om één van de drie afleveringen op te nemen, krijg ik steeds de melding "ophalen video-url mislukt".

Als URL vul ik één van de volgende in:
https://npo.nl/start/serie/45ste-circusf...o/afspelen
https://npo.nl/start/serie/45ste-circusf...2/afspelen
https://npo.nl/start/serie/45ste-circusf...1/afspelen
De enige resolutie die ik kan kiezen is 560p (terwijl de uitzending op Telenet TV toch in HD was dacht ik), maar als ik "Start downloaden" klik, dan zie ik de voortgangbalk wel bewegen tot ongeveer 60%, maar daarna krijg ik dus de melding "ophalen video-url mislukt".
Als ik de URls open in Chrome, zie ik wel degelijk de website en de video, én kan ik deze afspelen.

Wat doe ik verkeerd? Of kunnen deze afleveringen niet gedownload worden met deze software?

Ik weet niet of het toegelaten is om een verzoek te plaatsen op dit forum (ik vond geen reglement dat dit verbiedt), maar indien iemand deze shows kan downloaden (in HD?) en aan mij bezorgen, zou ik dat zeer op prijs stellen.
Als verzoekjes niet toegestaan zijn, zal ik mijn bericht uiteraard meteen aanpassen.

Alvast bedankt voor de informatie!

Marlon
Antwoord
#2
Hallo Marlon,

Helaas leiden de URLs die je geeft momenteel naar een foutpagina, het lijkt erop dat de uitzendingen volledig van de website van de NPO zijn gehaald.

Dat gezegd hebbende, 'recente' uitzendingen die op NPO.nl worden geplaatst zijn nagenoeg altijd beveiligd met DRM, een kopieerbeveiliging. GemistDownloader kan zulke uitzendingen niet downloaden. Doorgaans wordt dit aangegeven in GemistDownloader, wanneer van toepassing. Waarom dit niet het geval is/was met de uitzendingen die je wilde downloaden, is me niet helder. Helaas kan ik het niet reproduceren aangezien de URLs niet meer werken.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)