Welkom gast! Registreren
'Jongeren wereldwijd zijn verslaafd aan laptop en smartphone'
#1
Jongeren zijn wereldwijd verslaafd aan informatievoorziening via laptop of smartphone. Dat blijkt uit een studie in tien landen op vijf continenten. Veel krijgen ontwenningsverschijnselen als hun gadgets niet voorhanden zijn.
Voor de studie deden tienduizend studenten in tien landen 24 uur lang afstand van hun gadgets, zoals smartphones, laptops, mp3-spelers en desktops. Veel van hen rapporteerden ontwenningsverschijnselen, zoals gevoelens van eenzaamheid en depressie, aldus de onderzoekers. De resultaten van de studie staan overigens niet in een wetenschappelijk artikel, maar zijn geïllustreerd met quotes en staafdiagrammen op een site gezet.

Jongeren kunnen niet functioneren zonder de media in hun leven, concluderen de onderzoekers van tien universiteiten onder leiding van de Amerikaanse University of Maryland. Naast Amerikaanse studenten deden er ook onder meer Britten, Slowaken, Ghanezen, Libanezen, Chinezen en Argentijnen mee aan het onderzoek. Zonder media voelden veel deelnemers dat een deel van henzelf uit hun leven was verdwenen.

De resultaten bleken niet enkel te gelden voor jongeren uit Westerse landen, maar studenten uit alle deelnemende landen rapporteerden ongeveer dezelfde bevindingen. Het is onduidelijk wat er verder gaat gebeuren met de resultaten van de studie, maar de onderzoekers hebben aanbevelingen online gezet voor studenten zelf, universiteiten, entrepreneurs en journalisten.


Gepost op 10 april 2011 om 16:46.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)