Welkom gast! Registreren
Apple vervangt MobileMe door iCloud
#1
Apple heeft op zijn conferentie voor developers de langverwachte iCloud-dienst geïntroduceerd. De dienst kan worden gezien als gratis opvolger van MobileMe, maar doet daarnaast enkele nieuwe dingen, zoals synchroniseren van muziek.
Apple vervangt zijn betaalde MobileMe-dienst, waarvoor gebruikers zo'n 80 euro per jaar moesten afstaan, door de gratis iCloud-dienst. De dienst synchroniseert content met de Apple-servers, waarna ze automatisch met eventuele andere iOS-apparaten worden gedeeld. Daarbij gaat het onder andere om mail, contactpersonen en kalenders, zoals MobileMe al deed. Gebruikers blijven op een @me.com-adres bereikbaar.

De hoeveelheid opslagruimte is wel verminderd: waar MobileMe-gebruikers nog 20GB hadden, is dat nu 5GB. Gebruikers krijgen automatisch een iCloud-account als ze upgraden naar iOS 5. Het is onduidelijk of er ook een webversie van iCloud komt, of dat de content alleen kan worden gesynchroniseerd via officiële apps. MobileMe had wel een web-app.

Nieuw in iCloud is de mogelijkheid om ook via iTunes gekochte muziek te synchroniseren. Het gaat daarbij dus niet om een muziek-streamingdienst als Spotify, zoals sommigen hadden verwacht. Nummers die via iTunes zijn gekocht, kunnen automatisch met tien verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. Het iTunes-deel van iCloud is per direct als beta te gebruiken.

Gebruikers kunnen muziek die ze via andere wegen dan iTunes hebben verkregen, laten doorzoeken, waarbij nummers die ook door iTunes worden verkocht, worden vervangen door een drm-vrije 256kbps-Aac-bestand. Die versie kan vervolgens met alle iOS-apparaten van een gebruiker kan worden gesynchroniseerd. Gebruikers betalen 25 dollar per jaar voor iTunes Match, zoals de functionaliteit heet.

Daarnaast kunnen gebruikers er via de iCloud-dienst voor kiezen om applicaties die ze kopen of downloaden, in één keer naar al hun apparaten te sturen. Ook via iBooks gekochte e-books worden gesynchroniseerd, evenals bladwijzers in boeken. Ontwikkelaars kunnen in hun eigen applicaties ondersteuning voor iCloud-opslag inbouwen met een api, belooft Apple. Aangeschafte applicaties, muziek en boeken worden niet meegeteld in het maximum van 5GB aan schijfruimte.


Gepost op 7 juni 2011 om 10:16.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)