Welkom gast! Registreren
Oracle brengt Java SE 7 uit
#1
Oracle heeft Java SE 7 uitgebracht. Java SE 7 biedt onder andere ondersteuning voor dynamische scripttalen zoals Ruby. Ook is er een nieuwe api voor bestandsbewerkingen en is er betere ondersteuning voor multicores.
Zoals verwacht is Java Standard Edition 7 donderdag uitgebracht. Een bètaversie en een release candidate waren al langer beschikbaar. Java SE 7 introduceert onder andere ondersteuning voor dynamische scripttalen zoals Ruby. Deze talen konden weliswaar al langer worden gebruikt in de Java Virtual Machine, maar met Java SE 7 presteren deze niet-Java-talen beter.

Ook bevat Java SE 7 een nieuwe api voor bestandsbewerkingen, die snellere toegang tot het bestandssysteem mogelijk moet maken, evenals betere ondersteuning voor processors met meer dan één core. Java SE 7 kent daarnaast een aantal nieuwe features. Het is de eerste grote Java-update sinds eind 2006.

Expertpanellid Misja Alma noemt de nieuwe versie van Java een 'versie die vooral erg lang op zich heeft laten wachten en die maar een beperkt aantal verbeteringen meebrengt'. Collega-panellid en -ontwikkelaar Jan Willem Harmelink noemt de verbeteringen 'niet wereldschokkend, maar zeer welkom'. "Ik ga ze in de nabije toekomst veel gebruiken", aldus Harmelink. Wel tekent hij aan dat Oracle veel geplande features naar versie 8 heeft doorgeschoven.


Gepost op 30 juli 2011 om 07:10.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)