GemistDownloader voor Mac OS X en Linux
Sinds versie 2.8.1.8 werkt GemistDownloader ook op het Mono-framework. Mono is een open source-implementatie van het .NET Framework van Microsoft. Hierdoor is het mogelijk om GemistDownloader ook op Mac OS X- en Linux-machines te draaien.

Gebruikersinterface

Om technische redenen maakt GemistDownloader voor Mono gebruik van een aangepaste user-interface. Om die reden bevat de huidige versie van GemistDownloader voor Mono niet alle functionaliteit die de Windows-versie biedt. Op basis van de feedback wordt dit langzaam uitgebreid, zodat op den duur de functionaliteit gelijk wordt aan die van de gewone versie.

Verschillen met Windows-versie

De grootste verschillen zijn op dit moment:
  • Geen ondersteuning voor aangepaste videoinstellingen (videoafmetingen, bitrate, fps, tijdspanne, etc.)
  • Niet handmatig items toevoegen aan queue (queue werkt alleen via lijst met URLs)
  • Geen handmatige proxyinstellingen
  • Geen actie (afsluiten, slaapstand, etc.) na voltooien queuelijst
>> Laat je feedback achter in dit topic.
Mac OS X
Thumbnail
Stap 1: Installeer Mono
Download de meest recente versie van Mono MDK voor Mac OS X via mono-project.com. Voer het .pkg-bestand uit en volg de installatie.

Stap 2: Installeer FFmpeg
Zorg ervoor dat een recente versie van FFmpeg is geïnstalleerd om GemistDownloader volledig te kunnen gebruiken. Download FFmpeg voor Mac van evermeet.cx/ffmpeg en plaats de binary 'ffmpeg' in /usr/local/bin. Dit kun je doen door Finder te openen, selecteer Go en dan Go to Folder. Typ dan /usr/local/bin en druk op Enter. Plaats ffmpeg in deze map.

Stap 3: Voer GemistDownloader uit
Download de onderstaande .zip en pak deze uit. Dubbelklik op GemistDownloader.command om te starten (mogelijk moet je het bestand nog de juiste rechten geven). GemistDownloader zou nu moeten openen.

Linux / Debian
Thumbnail
Voor Debian en afgeleide distro's daarvan (Ubuntu, Mint, etc.), download je onderstaande .deb-package.


Linux / Overig
Voor ArchLinux-gebruikers is er een aparte package beschikbaar.
Voor overige distro's, klik hier.