Nieuws

Nieuwe versie Windows 7 gelekt en getest

Gepost op 03 januari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De nieuwste versie van Microsofts Windows 7, de eerste bèta-versie van het besturingssysteem, is op het web terechtgekomen. De eerste tests met de bèta zouden uitwijzen dat het OS sneller presteert dan voorgaande builds.


Eerdere testversies van Microsofts Vista-opvolger lekten al eerder naar filesharing-sites, maar de officiële bèta zou pas in januari, tijdens een Msdn-bijeenkomst beschikbaar worden gemaakt. De afgelopen dagen werd echter een iso-bestand naar diverse torrentsites geüpload, dat de eerste, en naar verluidt enige, bèta van Windows 7 bevat. De bèta zou aanvankelijk op 5 januari 2009 aan een selecte groep testers beschikbaar worden gesteld, terwijl in een later stadium een publieke release zou volgen. De eerste ervaringen met de nieuwste build zouden wijzen op een softwarekwaliteit die goed genoeg is om te releasen en de prestaties van de build 6.1.7000.0.081212-1400 zouden die van eerdere versies overtreffen.

De bèta van Windows 7 bevat geen nieuwe features ten opzichte van eerder geteste builds, en het is twijfelachtig of Microsoft nog nieuwe functionaliteiten aan de rtm-versie zou toevoegen. Volgens Ars Technica zou Microsoft drie edities voor de rtm-versie in gedachten hebben: een Home Premium, Professional en Ultimate Edition. Vista-gebruikers zouden kunnen upgraden van Vista Home Premium naar Windows 7 Home Premium, terwijl gebruikers van de Vista Business Edition naar Windows 7 Professional Edition zouden kunnen migreren. Wie Vista Ultimate gebruikt, zou naar de Windows 7 Ultimate-versie kunnen upgraden. Of XP-gebruikers ook direct naar Windows 7 kunnen upgraden, of Windows Vista als opstapje dienen te gebruiken, is nog niet bekend.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!