Nieuws

Firefox-coördinator raadt Bing aan na uitspraken Google

Gepost op 11 december 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Mozilla's community-coördinator van Firefox, Asa Dotzler, raadt gebruikers van de browser aan Bing te gebruiken in plaats van Google omdat de privacy bij gebruik van Microsofts zoekmachine beter gewaarborgd zou zijn.


Asa Dotzler gaf zijn advies op zijn weblog, na uitspraken op het gebied van privacy van Google-ceo Eric Schmidt. De topman van de zoekgigant verklaarde dat 'als je iets hebt waarvan je niet wilt dat iemand het weet, je het in de eerste plaats misschien helemaal niet had moeten doen.' Ook sprak Schmidt uit dat wie werkelijk privacy nodig heeft, er rekening mee moet houden dat zoekmachines in de VS op grond van de Patriot Act alle informatie aan de autoriteiten beschikbaar moeten kunnen stellen.

"Wat me het meest dwarszit is dat de opmerkingen van Schmidt laten zien dat hij privacy gewoon niet begrijpt. Dat een bedrijf met zoveel gebruiksgegevens op zijn servers geleid wordt door iemand die privacy niet snapt is heel beangstigend voor me en dat zou het ook voor jullie moeten zijn", meent Dotzler.

De community-coördinator is een belangrijke persoon binnen Mozilla, waar hij al sinds 1998 bij betrokken is. In het verleden hadden Mozilla en Google warme banden, waarbij Google voor miljoenen aan inkomsten voor Mozilla zorgde. Google is ook al jaren de standaard-zoekmachine van Firefox. Sinds Google zijn eigen Chrome-browser introduceerde, is de relatie echter bekoeld.

Google probeert juist zijn imago wat betreft privacy te verbeteren met initiatieven als Dashboard. Saillant detail is dat Google in het jaar 2005 redacteuren van Cnet voor een jaar op een zwarte lijst plaatste omdat de ict-site destijds een artikel met persoonlijke informatie over Eric Schmidt had gepubliceerd; dat artikel was gebaseerd op informatie die de Cnet-redacteuren met behulp van de Google-zoekmachine hadden gevonden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A6e7wfDHzew&feature=player_embedded[/youtube]
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!