Nieuws

'Security Essentials snelste gratis virusscanner'

Gepost op 24 december 2009 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Microsoft's nieuwe Security Essentials-programma is de snelste gratis virusscanner die op dit moment beschikbaar is. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse uitgebreide anti-virussoftwaretest van Computerbeveiligingssite AV-Comparatives.org.


Het was één van de twee gratis programma's die drie van de drie te behalen sterren kreeg. Van de betaalde pakketten bleek AVIRA AntiVir Premium 9.0 het snelste en minst belastend te zijn.
Voor de test zijn diverse taken uitgevoerd terwijl de virusscanners actief waren, zoals het kopiëren, in- en uitpakken en downloaden van bestanden, alswel het uitvoeren van installaties. Gekeken werd naar hoe lang over deze taken gedaan werd, waarbij enkel de virusscanner verschilde. Omdat de scanner bij al deze taken de betreffende bestanden doorlicht, kan dit enorm verschillen van pakket tot pakket.
Microsoft Security Essentials deed in het vrijwel alle categorieën erg goed en kreeg een 'advanced+' keurmerk van de testers van AV-Comparatives.org. Het volledige rapport is hier te lezen.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!