Nieuws

'Bing vervangt Google als zoekmachine op iPhone'

Gepost op 20 januari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Apple is naar verluidt met Microsoft in gesprek om van Bing de standaard-zoekmachine op de iPhone te maken. De onderhandelingen zouden al weken duren en zouden aantonen dat de relatie tussen Google en Apple onder druk staat.


"Apple en Google weten dat ze elkaars grootste rivalen zijn", vertelt een van de twee bronnen die Businessweek voor het nieuws aanhaalt, "Microsoft is nu een pion in die strijd geworden." Volgens de bronnen is de uitkomst van de gesprekken nog ongewis en zou een eventuele overeenkomst hoogstwaarschijnlijk tijdelijk zijn. Apple zou zichzelf vooral tijd willen geven om zijn eigen zoek- en advertentieplatform op orde te krijgen.

Volgens de bron zou Apple met advertentiediensten voor zijn mobiele apparaten de strijd met Google willen aangaan. Op 6 januari nam Apple het bedrijf Quattro Wireless over, dat in adverteren op mobiele platformen is gespecialiseerd. Volgens geruchten was Apple ook geïnteresseerd in het vergelijkbare bedrijf AdMob, dat uiteindelijk door Google werd ingelijfd. Ook met het Android-OS en de Nexus One-telefoon, en met de browser Chrome concurreert Google met Apple.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!