Nieuws

Firmware-update Microsoft wijst op komst 'Zune-telefoon'

Gepost op 26 januari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een firmware-update voor Microsofts mediaspeler Zune bevat aanwijzingen dat er een 'Zune-telefoon' aankomt. In de usb-drivers duiken drie strings op die verwijzen naar een telefoon die met een Zune-driver aan de computer gekoppeld kan worden.


De update, 4.2, is niet voor de Zune HD, maar voor de oudere versies van Microsofts draagbare mediaspeler. In die software-update staat een bestand met de naam Zune.inf, waarin wordt aangeduid welke Zunes met welke drivers aan de pc gekoppeld kunnen worden. Daarin staan drie verschillende typen telefoons genoemd, schrijft iStartedSomething.

Het .inf-bestand is al aangemaakt op 20 oktober 2009, maar is niet eerder voor firmware-updates gebruikt. Het is onduidelijk wanneer Microsoft de telefoons uit zou willen brengen, maar eerdere geruchten spraken erover dat de softwaregigant op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe 'Zune-telefoons' wil presenteren. De telefoons worden gemaakt door het team van Danger: het bedrijf achter de Sidekick-telefoons werd enkele jaren geleden door Microsoft overgenomen.

Het is onduidelijk wat de Zune-telefoons voor toestellen moeten worden. Voor de hand ligt dat de toestellen Windows Mobile zullen draaien. Er wordt al enige jaren gespeculeerd over Zune-telefoons en Zune-integratie in Windows Mobile, maar Microsoft heeft daar nooit iets van willen bevestigen.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!