Nieuws

Ubuntu vervangt Google door Yahoo als standaard zoekmachine

Gepost op 27 januari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Canonical, het bedrijf achter de populaire Linux-distributie Ubuntu, heeft een deal gesloten met Yahoo. Als gevolg daarvan zal Yahoo vanaf Ubuntu 10.04 concurrent Google vervangen als de standaard zoekmachine en de startpagina in Firefox.


Het is niet bekend hoeveel geld er met de deal is gemoeid. Op dit moment krijgt Canonical geld van Google toegeschoven voor het instellen van Google als de standaard zoekmachine en de startpagina in de meegeleverde Firefox-browser. Vanaf Ubuntu 10.04 zal Yahoo die plaats echter innemen, zo meldt engineering manager Rick Spencer van Canonical op de Ubuntu-mailinglijst.

Firefox-ontwikkelaar Mozilla ontvangt eveneens geld voor het instellen van Google als standaard zoekmachine, maar de Ubuntu-ontwikkelaars kunnen het opensourceprogramma uiteraard eenvoudig aanpassen. Het lijkt erop dat de overeenkomst met Yahoo vooral uit financiële overwegingen is gesloten: volgens Spencer zorgt de deal ervoor dat Canonical Ubuntu kan blijven doorontwikkelen.

De keuze voor Yahoo zorgt op het internet niet alleen voor positieve reacties, vermoedelijk vooral omdat de zoekresultaten van Yahoo worden geleverd door Bing van Microsoft. Spencer benadrukt daarom dat gebruikers met twee klikken een andere voorkeurszoekmachine kunnen instellen. Ubuntu 10.04, ook wel Lucid Lynx genoemd, komt uit in april.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!