Nieuws

'Windows 8 verschijnt in juli volgend jaar'

Gepost op 31 januari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De opvolger van Windows 7 zou in juli 2011 moeten verschijnen, aldus een oud-werknemer van Microsoft. Hij publiceerde een tabel met verschijningsdata van bestaande en toekomstige Microsoft-producten op een blog.


De naam van de opvolger is nog niet bekend: in lijn met Windows 7 staat de volgende versie van Microsofts besturingssysteem vooralsnog alleen te boek als Windows 8. In het document dat ontwikkelaar Chris Green, tot voor kort werkzaam bij Microsoft, op een Msdn-blog publiceerde, wordt de rtm-datum van Windows 8 en de ondersteuningsperiode voor het besturingssysteem genoemd. Vanaf 1 juli 2011 zou het os beschikbaar moeten komen en Microsoft zou het product vijf jaar, tot 2016, blijven ondersteunen. De verlengde support zou zelfs tot 2021 lopen.

Naast Windows 8 maakt het document ook gewag van andere Microsoft-producten, waaronder aankomende Office-versies. De opvolger van Office 2010, dat in juni moet verschijnen, staat voor juli 2012 gepland. Het is niet bekend of de genoemde data correct zijn: enerzijds stroken de introductiedata van sommige producten met de werkelijke introductiedata; anderzijds zit het document er soms naast. Microsoft heeft de roadmap inmiddels van het Msdn-blog verwijderd, maar het pdf-document is onder meer via de website Neowin in te zien.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!