Nieuws

Mozilla verspreidt besmette Firefox addons

Gepost op 08 februari 2010 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Duizenden Firefox-gebruikers zijn besmet geraakt door uitbreidingen die ze via de website van Mozilla hebben gedownload. Het gaat om twee add-ons, waar een Trojaans paard in werd aangetroffen. Het installeren van de add-ons zorgde ervoor dat het Trojaanse paard volledige controle over het systeem kreeg.


Mozilla adviseert om beide extensies direct te verwijderen, maar merkt op dat dit niet het Trojaanse paard van het systeem haalt. Daarvoor moet men een virusscanner gebruiken. Het probleem treft alleen Windows computers.

Het gaat om versie 4.0 van de Sothink Web Video Downloader, nieuwere versies zijn niet besmet. Toch is deze add-on tussen februari 2008 en mei 2008 zo'n vierduizend keer gedownload. De besmette Master Filer uitbreiding was tussen september 2009 en januari 2010 actief, en heeft zo'n 600 systemen besmet. De add-ons werden op 25 januari en 2 februari van dit jaar verwijderd.

Het is niet de eerste keer dat Mozilla gebruikers van Firefox infecteert. In 2008 was het raak met het Vietnamese taalpack, dat ook een Trojaans paard herbergde. De opensource ontwikkelaar scant add-ons en extensies wel op malware, maar wist ook nu de Trojaanse paarden niet te detecteren. Beide add-ons zijn inmiddels van Mozilla's website verwijderd.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!