Nieuws

Microsoft vernieuwt Windows Activation Technology

Gepost op 12 februari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal op 16 februari een update van Windows Activation Technology voor Windows 7 uitbrengen. De nieuwe versie van de tool zou beter in staat zijn gekraakte versies te detecteren.


De update voor Windows Activation Technology zal volgens Microsoft in staat zijn ongeveer zeventig hacks te herkennen die het activatiesysteem van Windows 7 omzeilen. Als een dergelijke truc wordt gedetecteerd, zal het besturingssysteem diverse meldingen geven en wordt de bureaubladachtergrond op zwart gezet. Verder zal de computer normaal blijven werken. De tool zal elke 90 dagen een check uitvoeren, waarbij steeds nieuwe definities worden opgehaald om ook recente malware te kunnen detecteren.

Volgens Microsoft is de update bedoeld om eindgebruikers te beschermen die, zonder het te weten, gekraakte windows-installaties gebruiken. In illegale installaties worden regelmatig virussen en trojans verstopt. Microsoft benadrukt dat de WAT-tool geen persoonlijke informatie verzamelt.

De update is vanaf 16 februari via de Genuine Microsoft Software-site te downloaden en een dag later ook via het Microsoft Download Center. Aan het eind van de maand wordt het tooltje als belangijke update via Windows Update aangeboden.

In China zal Microsoft de vernieuwde WAT-tool nog niet invoeren, schrijft PCWorld. Vanwege het grote aantal illegale installaties in het land begint het bedrijf in dit land eerst een marketingcampagne om de piraterijproblematiek onder de aandacht te brengen. Ook de Starter- en Basic-uitvoeringen van het besturingssysteem worden voorlopig overigens ontzien, omdat deze in het illegale circuit niet erg populair zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!