Nieuws

Microsoft kondigt Windows Mobile 7 aan

Gepost op 15 februari 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft-topman Steve Ballmer heeft op het Mobile World Congress in Barcelona Windows Mobile 7 aangekondigd. Het nieuwe mobiele OS van Microsoft biedt onder meer integratie met de Bing, Xbox 360 en Zune-services.


De interface van Windows Mobile 7, dat gedoopt is tot Windows 7 Phone Series, is sterk geïnspireerd op die van de Zune HD. De software bevat veel integratie met sociale netwerken en andere Microsoft-services, zoals Bing, Xbox en Zune.

Het nieuwe OS krijgt als naam Windows Phone 7 Series mee, zo maakte Ballmer bekend. Door Mobile van de naam af te halen, hoopt de softwaremaker dat klanten het OS niet als een telefoon-OS gaan zien, maar als smartphones waarop dezelfde Windows draait als op de desktop.

Windows Phone 7 is bedoeld voor high-end smartphones. Windows Mobile 6.5.3 zal de rol vervullen als OS voor goedkopere toestellen. Het is de bedoeling dat de eerste toestellen met Windows Mobile 7 later dit jaar verschijnen, aldus Ballmer. HTC heeft inmiddels aangekondigd nog dit jaar met WM7-toestellen op de markt te komen.

Integratie van sociale netwerken en andere webdiensten, door Microsoft 'hubs' genoemd, spelen een grote rol in het nieuwe mobiele OS. Een van die hubs is People, de contactenapplicatie van Windows Phone 7. De contactenapplicatie integreert met Outlook, Facebook en Hotmail. Toestellen met WM7 krijgen drie knoppen: Start, Back en Search. Daarnaast krijgen alle toestellen grote capacitieve touchscreens met multitouch.

De startpagina bestaat uit 'live tiles': een soort widgets voor e-mail, sociale netwerken en foto's of personen. Als er een update op Facebook komt, wordt dat rechtstreeks op het 'tilescreen' aangegeven. Op dit scherm kunnen ook snelkoppelingen naar programma's staan.

Programma's hebben een Zune HD-achtige balk bovenaan met opties. Geavanceerdere opties kunnen tevoorschijn getoverd worden door op de balk aan de onderkant te tikken. Enkele functies kunnen in één keer worden bereikt doordat de balk enkele snelkoppelingen heeft. De software detecteert telefoonnummers en adressen in alle applicaties en maakt dan een link, zodat er geen adressen gekopieerd hoeven te worden.

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=MdDAeyy1H0A&feature=player_embedded[/YOUTUBE]
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!