Nieuws

Microsoft geeft Release Candidate van Internet Explorer 8 vrij

Gepost op 26 januari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de eerste Release Candidate voor Internet Explorer 8 vrijgegeven. Volgens de softwaregigant is IE8 RC1 geheel feature complete en kunnen inmiddels vrijwel alle populaire sites probleemloos worden weergegeven.


In aanloop naar de uiteindelijke release van zijn nieuwe browser stelt Microsoft dat het contacten heeft gelegd met de webmasters van tweehonderd veelbezochte Nederlandse websites. Volgens Microsoft hebben deze contacten er mede toe bijgedragen dat inmiddels 98 procent van deze websites door IE8 probleemloos kan worden geopend. De softwaregigant zegt dat het voorlopig zal doorgaan met dit project. Daarnaast is de compatibility list in de eerste Release Candidate van IE8 verder aangevuld. Deze blacklist bevat websites die in de nieuwe standards mode problemen kunnen opleveren en daarom noodgedwongen geopend moeten worden in de compatibiliteitsmodus.

Volgens Microsoft krijgen de huidige testers van Internet Explorer Beta 2 automatisch een bericht wanneer zij de RC1-update kunnen ophalen. De tweede bèta hoeft niet te worden verwijderd. De Release Candidate, die beschikbaar is in 24 talen en als de derde bètaversie kan worden gezien, zal vermoedelijk de laatste testrelease zijn. Een exacte verschijningsdatum voor de final van Internet Explorer 8 is echter nog onbekend.

Om Internet Explorer 8 Release Candidate 1 te downloaden, klik hier.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!