Nieuws

Internet Explorer 9 zal html5 ondersteunen

Gepost op 17 maart 2010 door Webmaster. Bron: Pcmagazine.nl.
Groot nieuws van het Microsoft-front: Internet Explorer 9 zal ondersteuning bieden voor de html5-standaarden en wordt aanzienlijk sneller dan Internet Explorer 8. Microsoft hoopt hiermee een einde te maken aan het slinkende marktaandeel van de meestgebruikte browser ter wereld.


Internet Explorer blijft terrein verliezen aan Chrome en Opera. Daarom gooit Microsoft alles in de strijd om Internet Explorer 9 sneller en beter te maken. Zo wordt de komende html5-standaard netjes ondersteund, inclusief css3, svg en audio- en videotags. Over Canvas bestaat nog onduidelijkheid. Een compleet nieuwe Javascript-engine (codenaam Chakra) gaat scripts op de achtergrond en op een andere cpu-core compileren, indien mogelijk. Hierdoor zou de browser aanmerkelijk sneller worden. Ook gaat Microsoft pagina's renderen op de grafische kaart door gebruik te maken van Direct2D.

Microsoft noemt IE9 zes maal beter dan IE8. In een aantal voorbeschouwingen is te zien dat IE9 grote concurrent Firefox inhaalt. De browser zit nu op het niveau van Safari en Chrome.

Belangrijk is dat de browser niet meer zal draaien op Windows XP. Dat heeft vooral te maken met de Direct2D-ondersteuning, waarvoor DirectX 10 (of hoger) vereist is. De minimale systeemeisen voor Internet Explorer 9 zijn Vista SP2, Windows 2008 of Windows 7.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!