Nieuws

iPad-killer HP Slate gaat 400 euro kosten en komt in juni

Gepost op 20 maart 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Volgens een Spaanse website gaat HP zijn Slate in juni uitbrengen voor een prijs van 400 euro. Wanneer de tablet dan in de winkel ligt is niet bekend, maar de verwachting is dat de Slate nog voor de herfst te koop moet zijn in Europa.


De Spaanse nieuwssite Clipset heeft de HP Slate korte tijd in handen weten te krijgen en is te weten gekomen dat de fabrikant de tablet voor een prijs van 400 euro wil verkopen, zo meldt Engadget. De prijs is daarmee ongeveer even hoog als de goedkoopste versie van Apples iPad. In juni zou de Slate door HP officieel voorgesteld moeten worden, waarna in september de tablet ook daadwerkelijk te krijgen moet zijn. Een prototype van de Slate werd door Steve Ballmer getoond op de CES.

HP levert de Slate met Windows 7 aan boord. In reclamefilmpjes benadrukt de fabrikant dat de tablet ondersteuning heeft voor Adobe Flash, waaruit blijkt dat HP waarschijnlijk de concurrentie met de tablet van Apple aan wil gaan: de iPad bezit geen Flash-ondersteuning. Verder beschikt de Slate over een Atom-processor van Intel, al wordt niet vermeld welk type de tablet aan boord heeft. Ook is er een usb-aansluiting, een cardreader en een webcam. Volgens Clipset is de achterkant van de Windows-tablet afgewerkt met rubber om houvast te bieden.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!