Nieuws

Uitzending Gemist krijgt eind april flashspeler

Gepost op 21 maart 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Publieke Omroep heeft na een lange ontwikkeltijd een flashspeler voor Uitzending Gemist in een vrij toegankelijke testomgeving geplaatst. Eind april zal de speler voor alle content op Uitzending Gemist gebruikt kunnen worden.


De NPO experimenteert al sinds juni 2008 met de 'omroepspeler', een flashspeler die als alternatief moet gaan dienen voor de bestaande videospeler op basis van Microsofts Silverlight. Inmiddels hebben de ontwikkelaars een testversie vrijgegeven die onder voorbehoud eind april in de live-omgeving van Uitzendinggemist.nl geplaatst zal worden. Tot die tijd kunnen al wel uitzendingen bekeken worden door een kleine aanpassing van de url.

Hoewel de flashspeler gelijke mogelijkheden zou hebben als de Silverlight-player, zijn er nog wel enkele beperkingen in de bètaversie. Zo is de embed-knop nog niet beschikbaar en kunnen uitzendingen tot maximaal dertig dagen terug worden bekeken. Ook zou de flashspeler soms nog blijven hangen tijdens het bufferen zonder dat de gebruiker hier feedback over krijgt. De precieze oorzaak zou nog onbekend zijn en de ontwikkelaars verzoeken testers dan ook om feedback te geven.

Vooralsnog kunnen uitzendingen van UitzendingGemist via GemistDownloader gedownload worden.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!