Nieuws

Wereldwijd één op de acht zoekopdrachten via Bing

Gepost op 23 maart 2010 door Webmaster. Bron: Computeridee.nl.
Bing heeft in februari een enorme sprong gemaakt qua marktaandeel, meldt Nielsen. Maar liefst 12,5% van alle zoekopdrachten wereldwijd liep via de zoekmachine van Microsoft.


n januari was dat nog maar 10,9%. De groei zou een gevolg zijn van het feit dat Microsoft en Yahoo medio februari groen licht hebben gekregen van de EU om hun zoekactiviteiten te bundelen - waarmee meer concurrentie geboden zal kunnen worden aan Google, dat met name in Europa de zoekmarkt ontzettend sterk domineert.

Bing is de concurrent van Microsoft voor Google - samen met Yahoo! gaat Microsoft de strijd aan tegen de zoekgigant. Door verbeterde zoekalgoritmen en slimme nieuwigheden, zoals realtime in Twitter zoeken bij elke zoekopdracht, en binnenkort ook de kracht van Wolfram Alpha, lijkt Microsoft een goede kans tegen Google te hebben. Daarnaast biedt Bing een betere privacy dan Google: waar Google jouw zoekopdrachten analyseert om er vervolgens gepaste advertenties bij te zoeken (die je nagenoeg op iedere website tegenkomt, helaas ook op HelpdeskWeb.nl), bewaart Bing je zoekopdrachten slechts zolang als het wettelijk minimum voorschrijft.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!