Nieuws

Microsoft gaat Vista SP1 en XP SP3 verplichten

Gepost op 31 januari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Gebruikers die met de Service Pack Blocker Tool de installatie van het laatste Service Pack van Windows Vista of Windows XP blokkeren, zullen er over drie maanden toch aan moeten geloven. Dan worden de updates verplicht gedownload.


Microsoft heeft in december 2007 de Service Pack Blocker Tool uitgebracht om XP- en Vista-gebruikers in staat te stellen om de installatie van Windows Vista SP1 en Windows XP SP3 tegen te houden. De tool is een geliefd middel bij systeembeheerders, die hiermee extra tijd krijgen om de installatie van de updates goed voor te bereiden. Microsoft heeft echter besloten dat de beide Service Packs onderhand essentieel zijn, waarmee de tool zijn langste tijd heeft gehad.

Voor gebruikers met Windows Vista zal het blokkeerprogramma vanaf 28 april niet meer werken en bij Windows XP is de einddatum vastgesteld op 19 mei, zo schrijft Brandon LeBlanc van Microsoft op de Windows Vista-blog. Na deze data zullen de Service Packs automatisch via Windows Update worden binnengehaald.

Behalve de servicepacks voor de twee desktopbesturingssystemen, kon de tool ook Service Pack 2 voor Windows Server 2003 blokkeren. De installatie van WS2003 SP2 kon tot maart vorig jaar worden uitgesteld. Microsoft heeft bij de introductie van de tool al aangegeven dat Vista SP1 en XP SP3 voor maximaal twaalf maanden kon worden tegengehouden.

LeBlanc benadrukt echter wel dat de Service Packs niet automatisch worden geïnstalleerd. "Voor Service Packs moet je akkoord gaan voordat de installatie begint. Als de Automatische Updates-functionaliteit is ingeschakeld, zal Windows Update melden dat er een belangrijke update is. Als je die niet wil installeren, kan je simpelweg weigeren."
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!