Nieuws

HTC brengt Windows Mobile-toestel HD Mini uit

Gepost op 09 april 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
HTC heeft het Windows Mobile-toestel HD Mini uitgebracht. De smartphone is bedoeld als kleine versie van de HD2 en heeft een capacitief touchscreen. Het toestel beschikt over dezelfde processor als de onlangs uitgebrachte Legend.


De HD Mini is sinds deze week verkrijgbaar in diverse shops. Het is de derde smartphone van HTC binnen een maand; vorige maand kwam het Android-toestel HTC Legend in de winkel en sinds deze week is ook de Desire verkrijgbaar.

De HD Mini draait op Windows Mobile 6.5.3, de versie van Windows Mobile waarbij de startknop en het sluitkruisje onder aan het scherm staan in plaats van bovenin. Het toestel heeft een capacitief lcd-touchscreen van 3,2" met 480x320 pixels en is het eerste Windows Mobile-toestel met die resolutie.

De HD Mini loopt op een Qualcomm MSM7227-processor met een kloksnelheid van 600MHz. Deze cpu, die ook in de Legend zit, heeft een ARM11-core die is gebaseerd op een ARMv6-instructieset. Daarmee heeft de HD Mini veel minder grafische kracht aan boord dan de HD2, die een 1GHz-Snapdragon-processor heeft. De ram heeft een grootte van 384MB, de grootte van de rom bedraagt 512MB. Een opvallend detail is dat de binnenkant van de telefoon fel geel is.

Plaatje
Plaatje
Plaatje

Plaatje
Plaatje
Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.