Nieuws

Google blokkeert toegang tot alle sites door storing

Gepost op 31 januari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De zoekmachine van Google blokkeerde zatermiddag tijdelijk de toegang tot alle sites. Bij alle url's kwam de melding te staan dat de site 'schadelijk' was voor de computer. Google heeft inmiddels excuses aangeboden.


Door de storing markeerde de zoekmachine van Google, zowel bij de Nederlandse als de internationale versie, alle url's als malafide, waardoor er de melding 'deze site kan schade toebrengen aan uw computer' bij kwam te staan.

Wie vervolgens op de url wilde klikken, kwam op een pagina met de mededeling dat de client geen toegang had tot de gekozen site. Op die manier werden alle sites wereldwijd drie kwartier geblokkeerd.

De storing kwam volgens Google door een fout bij Stopbadware.org, de non-profitorganisatie die Google de url's geeft van sites, waarvan bekend is dat ze malafide zijn. In de lijst met nieuwe url's stond het adres '/'. Google nam dat op in de database met 'foute' sites. Omdat elke url een '/' heeft, werden daarom alle sites geblokkeerd.

Volgens het zoekbedrijf heeft de storing maximaal geduurd van 15:27u tot 16:25u Nederlandse tijd, maar de gemiddelde gebruiker heeft er veertig minuten last van gehad. Google biedt excuses aan gebruikers en website-eigenaren aan en neemt maatregelen om te voorkomen dat deze storing nog een keer kan voorkomen.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!