Nieuws

Hacker: "Windows veiliger dan Mac"; noemt Apple-fans 'naïef'

Gepost op 17 april 2010 door Webmaster. Bron: Neowin.net.
In een vraag-en-antwoordinterview met Marc Maiffret, een expert in softwarebeveiliging, geeft Maiffret aan dat Windows veiliger is dan Mac OS. Terwijl Apple altijd beweert veiliger te zijn dan Microsoft, brengt Maiffret het tegenovergestelde.


Wanneer er wordt gevraagd naar de huidige staat van beveiliging bij Microsoft, zegt Maiffret:

"Als je vandaag kijkt naar Microsoft, dan zie je dat ze echt hun best doen om hun software goed te beveiligen. Ze hebben een goed bedacht model om alles goed af te schermen. Microsoft's beveiliging is niet perfect, er kan nog wel wat verbeterd worden. Maar als je kijk naar andere bedrijven in deze branche, steekt Microsoft er met kop en schouders bovenuit qua beveiliging, naar mijn mening."

In de volgende vraag, waarin Maiffret wordt gevraagd of hij vindt dat Apple beveiligng serieus neemt, noemt hij Apple-gebruikers 'naïef' en 'ontwetend':


"Het is juist onveiliger bij hem, omdat Apple zichzelf probeert neer te zetten als veiliger dan Windows, dat je je niet over virussen zou moeten druk maken, etc. Op elke hackerswedstrijd komt er wel iemand binnen een paar uur die een nieuwe lek in Apple-software heeft gevonden. Als ze het serieus namen, zouden Apple nooit claimen dat hun software veiliger is dan de software van Microsoft.
Bovendien is de Apple-aanhang ontwetend naar de risico's toe; ze nemen alles van Apple aan. De reden dat we veel horen over lekken in Microsoft-software is simpelweg dat Windows een veel groter marktaandeel heeft."


Marc Maiffret begon met hacker als tiener. Hij was zeventen jaar toen hij eEye startte - een bedrijf gefocust op product ontwikkeling en beveiligingsanalyses. Sinds dien is Maiffret een echte expert in softwarebeveiliging.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!