Nieuws

Microsoft brengt gratis navigatie op Windows Mobile

Gepost op 12 mei 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft een nieuwe versie van zijn Windows Mobile-applicatie Bing Maps uitgebracht. Deze versie ondersteunt gratis navigatie met gesproken aanwijzingen. Het ligt voor de hand dat die feature in Windows Phone 7 terugkomt.


De gratis navigatie werkt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, heeft Microsoft bekendgemaakt. De gesproken aanwijzingen komen uit de koker van TellMe, een bedrijf dat Microsoft drie jaar geleden overnam vanwege de techniek voor spraakcommando's. Bing Maps was al beschikbaar voor Windows Mobile, maar er zat nog geen navigatie in.

Het ligt voor de hand dat Microsoft de navigatiefunctie ook in Windows Phone 7 gaat inbouwen. Deze software is alleen geschikt voor Windows Mobile 6.x. Bing en Bing Maps zijn in Windows Phone 7 ingebakken.

Microsoft is niet de eerste die gratis navigatie op het eigen besturingssysteem voor smartphones zet. Google kondigde in oktober vorig jaar gratis navigatie voor Android via Google Maps aan. Nokia maakte in januari navigatie met gesproken aanwijzingen op zijn eigen smartphones gratis via Ovi Maps. Daarmee beschikken alle grote smartphoneplatforms op iPhone OS na over gratis navigatie die door de fabrikant van het OS wordt meegeleverd.

Plaatje
Plaatje
Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.