Nieuws

Mobieltjes steeds vaker ingezet in onderwijs

Gepost op 14 mei 2010 door Webmaster. Bron: Computeridee.nl.
Op veel scholen is het strikt verboden je mobiele telefoon aan te hebben staan. Maar daar komt langzamerhand verandering in: zo wordt in bijvoorbeeld de Verenigde Staten juist steeds vaker gebruik gemaakt van de gsm - door leerlingen én leraren.


Zo wordt op een school in New York poëzieles gegeven via sms. Leerlingen krijgen telkens een strofe van een gedicht binnen via de telefoon. In een andere klas, waar leerlingen de gedichten gewoon moeten lezen, bleek dat de gedichten veel minder goed bleven hangen.

Andere scholen zetten sms in om leerlingen aan hun huiswerk te herinneren, of laten de leerlingen met de mobiel filmpjes opnemen van een onderwerp dat in de les besproken is. Ook zijn er leraren die een sms-dienst aan ouders aanbieden, zodat die op de hoogte blijven van wat hun kinderen op school doen.

De leraren die gms inzetten als lesmiddel zijn praktisch zonder uitzondering enthousiast. "Kinderen zijn gek op hun telefoons. Het gebruik ervan in de klas zien ze niet als leren, maar vinden ze alleen maar leuk."
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.