Nieuws

Google houdt Streetview-auto's voorlopig binnen

Gepost op 26 mei 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Google stopt wereldwijd tijdelijk met het nemen van foto's voor zijn Streetview-dienst. De zoekgigant gaat de camera-auto's ombouwen, zodat deze geen privédata die via draadloze netwerken wordt verzonden meer kunnen oppikken.


Dat meldt het Duitse Bild. Google kreeg eerder deze maand veel kritiek over zich heen nadat bleek dat zijn Streetview-auto's zogeheten payload-data van onbeveiligde wifi-netwerken oppikten. De auto's moesten ssid's en mac-adressen opslaan voor locatiediensten, maar verzamelden ook gevoelige informatie, zoals bezochte websites.

De auto's zullen voorlopig niet meer rijden; Google gaat de wagens ombouwen, zodat deze geen privégegevens meer zullen oppikken. Het is niet bekend hoe lang dat zal duren. Google stelt dat het de gegevens per abuis heeft verzameld. Verschillende Europese toezichthouders, waaronder het Nederlandse CBP, nemen de zaak echter onder de loep.

Ict-jurist Arnoud Engelfriet zei eerder tegen Tweakers.net dat Google mogelijk strafbaar heeft gehandeld. "Computervredebreuk is het binnendringen van een netwerk en ook het verbinding maken met netwerken zonder wachtwoordbeveiliging kan als zodanig worden beschouwd", zei Engelfriet.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.