Nieuws

Gratis upgrade naar Windows 7 voor Vista-kopers tot 31 januari 2010

Gepost op 13 februari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Consumenten die een Vista-pc aanschaffen kunnen van 1 juli 2009 tot 31 januari 2010 gratis naar Windows 7 upgraden, zo blijkt uit nieuwe details van het 'Windows 7 Upgrade Program'. Het gaat echter slechts om drie versies van Vista.


Microsoft noemt het upgrade-plan, waarvan TechARP een nieuwe versie in handen kreeg, voorlopig 'Windows 7 Upgrade Program'. Klanten die na 1 juli 2009 een pc met Windows Vista kopen, kunnen aanspraak op de upgrade-regeling maken, terwijl de einddatum gesteld wordt op 31 januari 2010. Deze laatste datum kan echter nog veranderen als de ontwikkeling van Windows 7 vertraging ondervindt. De laatste dag waarop computerfabrikanten de Windows 7-versie vervolgens als upgrade aan hun klanten kunnen verstrekken is 30 april 2010. Computerfabrikanten zijn niet verplicht om mee te doen met het programma, maar de verwachting is dat de meeste dit wel zullen doen, omdat een gratis upgrade naar Windows 7 als verkoopargument kan worden gebruikt.

De regeling geldt alleen voor de Home Premium-, Business- en Ultimate-versies van Windows Vista en er kan enkel een upgrade plaasvinden naar overeenkomstige versies van Windows 7. Bovendien kan de upgrade kan alleen worden uitgevoerd als de taal van de Windows Vista- en de Windows 7-versie overeenstemt. Een upgrade van Windows Vista 64bit naar de 64bit-versie van Windows 7 is mogelijk, maar een 32bit-versie van Vista upgraden naar een Windows 7 64bit niet. Wel is in dat laatste geval een schone installatie van Windows 7 toegestaan.

Hoewel een upgrade van Windows XP naar Windows 7 normaliter niet wordt toegestaan, kunnen gebruikers die hun Windows Vista-versie, geleverd bij hun pc, hebben gedowngraded naar Windows XP toch gebruik van de upgrade-regeling maken: ze beschikken immers over een Certificate of Authenticity voor Windows Vista. Ook voor deze optie geldt dat de upgrade naar Windows 7 als 'clean install' moet worden uitgevoerd. Het upgrade-programma voor Windows 7 vertoont grote gelijkenissen met de soortgelijke regeling voor Windows XP met betrekking tot de introductie van Windows Vista.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!