Nieuws

Hackers misbruiken vooral zoekresultaten Google

Gepost op 03 juni 2010 door Webmaster. Bron: Computeridee.nl.
Zoeken op internet is niet zonder gevaar: steeds vaker duiken in de zoekresultaten links op naar met name valse anti-virusproducten. Daarbij zouden de hackers zich vooral richten op Google.


Dat komt natuurlijk omdat Google marktleider is, maar ook omdat Google snel indexeert: een website die net gemaakt is, verschijnt al heel snel in de zoekresultaten. Symantec heeft onlangs gekeken naar hoeveel 'giftige links' er bij Google verschijnen. De beveiliger nam daarbij als uitgangspunt de meest populaire zoektermen en analyseerde een maand lang ieder uur de resultaten.

Daaruit blijkt dat van de tien meest populaire zoektermen er gemiddeld drie zijn die - ongeacht het tijdstip - minstens één giftige link opleverden binnen de eerste zeventig zoekresultaten. Het intikken van één van deze drie misbruikte zoektermen leverde gemiddeld 15 rotte links bij de eerste zeventig zoekresultaten op. Bij de meest gevaarlijke zoekterm die Symantec tegenkwam, bleken er van de eerste zeventig zoekresultaten zelfs 48(!) naar een site met malware te leiden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.