Nieuws

'Apple wist forumthreads over negatief iPhone 4-advies'

Gepost op 13 juli 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Moderators op het officiële Apple-forum zouden threads verwijderen die gaan over het negatieve aankoopadvies van Consumer Reports. De consumentenorganisatie stelt dat de iPhone 4 door zijn ontvangstproblemen geen aanrader is.


Over de ontvangstproblemen van de iPhone 4, die veroorzaakt zouden worden door de plaatsing van de antenne, wordt uit diverse hoeken geklaagd. Consumer Reports heeft zich in de discussie gemengd door de resultaten van een eigen test te publiceren.

Consumer Reports vergeleek drie iPhone 4's in een afgeschermde kamer met onder andere de iPhone 3GS en de Palm Pre. Uit de testresultaten zou blijken dat het nieuwe toestel van Apple vooral ontvangstproblemen heeft als er een zwak mobiel signaal is. De consumentenorganisatie concludeert dan ook dat het de iPhone 4 niet aan zijn lezers kan aanraden. Wel wil het nog kwijt dat een stukje duct tape aan de linkeronderzijde van het toestel de ontvangstproblemen zou kunnen verminderen.

Naar aanleiding van de conclusie van Consumer Reports werden op het officiële Apple-forum vrijwel direct diverse topics geopend. Moderators zouden echter een aantal van deze discussies hebben verwijderd, zo meldt AppleInsider. De verdwenen threads zouden nog wel via caches zijn terug te halen. Geheel verrassend is het verwijderen van negatieve threads op het Apple-forum niet, zo meent een aantal posters. De moderators zouden al veel langer en op structurele wijze onwelgevallige postings van het forum weghalen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.