Nieuws

Microsoft kondigt Windows Mobile 6.5 aan

Gepost op 16 februari 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft maandag Windows Mobile 6.5 aangekondigd. De nieuwe Windows Mobile heeft widgets en een nieuw thuisscherm. Verder onthulde Microsoft de syncdienst My Phone en de eigen downloadwinkel Marketplace.


Windows Mobile moet volgens Microsoft een OS worden met een 'desktop-Windows-gevoel'. "Daarvoor moeten de verschillende Windows-versies naadloos in elkaar passen", aldus Microsoft-ceo Steve Ballmer. Daarom valt Mobile van de naam af en gaat het OS voortaan door het leven als Windows. Fabrikanten worden tevens verplicht een Windows-logo als hardwareknop toe te voegen aan smartphones met het besturingssysteem.

De geruchten over de interface, met de honingraat als programma-launcher, blijken te kloppen. Daarnaast is aan het thuisscherm 'notificaties' toegevoegd, waarop nieuwe e-mails, sms'jes en gemiste oproepen staan. Ook heeft Microsoft kinetisch scrollen mogelijk gemaakt, zodat de scrollbar niet altijd meer gebruikt hoeft te worden.

Windows moet een platform worden voor alle elektronica. "Wij willen hetzelfde besturingssysteem zien op desktops, laptops, tv's en smartphones. Sommige van die Windows-versies zijn al bekend, andere moeten we nog op de markt zetten."

Marketplace is niet alleen bedoeld om het voor consumenten eenvoudiger te maken om applicaties voor Windows Mobile te downloaden en te installeren. "Ontwikkelaars krijgen hiermee een extra motivatie om te ontwikkelen voor Windows Mobile, omdat ze het makkelijker kunnen verkopen", aldus Ballmer.

Thumbnail
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!