Nieuws

Mobieltjesmakers reageren fel op antennevergelijking van Apple

Gepost op 18 juli 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Telefoonfabrikanten Nokia, RIM en HTC hebben fel gereageerd op de claims van Apple in de persconferentie over het antenneprobleem van de iPhone 4. "Klanten van ons hebben geen hoesje nodig om te kunnen bellen", sneren topmannen van RIM.


RIM, de maker van Blackberry-smartphones, vindt de wijze waarop Apple vrijdagavond de Blackberry 9700 gebruikte in een vergelijkende test van netwerkbereik 'onacceptabel', aldus topmannen Mike Lazaridis and Jim Balsillie in een verklaring. "Apple heeft duidelijk zekere designkeuzes gemaakt en het zou verantwoordelijkheid moeten nemen voor die keuzes, in plaats van proberen RIM en andere bedrijven in deze situatie te betrekken. Een ding is zeker: klanten van ons hebben geen hoesje nodig om te kunnen bellen."

Ook Nokia heeft gereageerd op de claim van Apple dat alle telefoons last zouden hebben van signaalverlies. Nokia geeft toe dat signaalverlies kan optreden als je telefoons op een bepaalde manier vasthoudt. "Daarom hebben wij veel tijd geïnvesteerd in het uitzoeken van de manier waarop mensen hun telefoon vasthouden. Onze designs moeten ervoor zorgen dat er in het echte leven altijd een goed signaal is, in welke hand klanten de telefoon ook vasthouden."

De directeur van HTC Benelux, Mark Moons, reageerde via Twitter eveneens fel op de persconferentie van Apple. De iPhone-maker gebruikte onder meer een HTC Droid Eris, een Amerikaanse evenknie van de Hero, om aan te tonen dat andere smartphones hetzelfde probleem bezitten. "Loopt Jobs nou te mauwen over de ontvangst van concurrenten om zijn eigen designfout goed te praten?" Moons vond de persconferentie van Jobs een 'huilverhaal'. "Hij maakt de industrie zwart."

Apple heeft de antennevergelijking ook op zijn eigen site gezet. De vergelijking toont aan dat ook andere telefoons signaalverlies hebben als ze stevig worden vastgehouden. Het is daarom geen probleem van Apple alleen, aldus de fabrikant. Overigens toonde Apple in de vergelijking alleen toestellen uit 2009 en alleen streepjes, in plaats van dB's, waarin bereik normaalgesproken wordt gemeten.


De iPhone-maker kondigde vrijdagavond aan dat alle kopers van de nieuwe smartphones een gratis 'bumper' krijgen om het probleem van het signaalverlies tegen te gaan. De antennevergelijking was onderdeel van de persconferentie, hoewel de iPhone het enige toestel is waar de antenne aangeraakt kan worden: bij de overige toestellen werd de antenne afgedekt in plaats van aangeraakt. Apple gaf, vermoedelijk mede om juridische redenen, niet toe dat het een designfout had gemaakt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.