Nieuws

Slate met Windows 7 verschijnt op site HP

Gepost op 21 juli 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
HP heeft op zijn website summiere informatie vrijgegeven over de Slate, de tablet van het Amerikaanse bedrijf. Het apparaat wordt aangeprezen als internetdevice, met twee camera's en een optionele invoermethode met een pen.


De Slate zou na meerdere jaren in ontwikkeling te zijn geweest toch niet meer uitkomen, zo leek het even. Inmiddels heeft het er toch alle schijn van dat HP de tablet met Windows 7 op de markt wil brengen: op de website van de elektronicafabrikant dook de Slate op. De tablet wordt de HP Slate 500 genoemd en is met verschillende versienummers bij HP te vinden. Ook bij Energy Star, de organisatie die het rendement van elektrische apparatuur evalueert, is de HP Slate 500 terug te vinden.

De specificaties van de Slate 500 op HP's site en bij Energy Star komen overeen met die van de eerdere geruchten. De tablet krijgt een touchscreen met een beelddiagonaal van 8,9" waarvan de resolutie nog niet werd vrijgegeven. Het besturingssysteem wordt Windows 7 Premium, wat onder meer flash-ondersteuning in browsers met zich meebrengt.

De Slate 500 wordt aangedreven door een processor met een kloksnelheid van 1,6GHz, wat de Atom Z530 nog steeds een goede kandidaat maakt. Het werkgeheugen bedraagt 1GB: de interne opslag is niet bekend. De tablet is voorzien van twee camera's, één voor video- en een tweede voor foto-opnames. Naast bediening met vingers kan de Slate ook met een pen worden bediend.

[img]http://i.zdnet.com/blogs/hp_slate_video_scrn_nyt_01.jpg[/img[
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.