Nieuws

Google stopt met cloud-communicatiedienst Wave

Gepost op 05 augustus 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Google stopt met het ontwikkelen van zijn samenwerkings-applicatie Wave, zo liet de zoekgigant weten. Het bedrijf slaagde er niet in om de webapplicatie populair te maken bij het grote publiek, waardoor de ontwikkeling gestaakt zal worden.


"Wave is niet aangeslagen op de manier zoals we graag hadden gezien", aldus Urs Hölzle, senior vice-president Operations bij Google. "We zijn niet van plan Wave verder te ontwikkelen als apart product. De site blijft in ieder geval tot eind dit jaar online."

De technieken die gebruikt zijn om Wave te maken krijgen waarschijnlijk nog een plek in andere Google-producten. Daarnaast heeft de zoekgigant delen van de code al opensource gemaakt. Ook wordt er gewerkt aan een tool die ervoor moet zorgen dat gebruikers data die opgeslagen is in Wave gemakkelijk terug kunnen krijgen.

Wave werd in mei 2009 aangekondigd. Een jaar later opende Google de Wave-applicatie voor het grote publiek. De dienst kwam echter maar moeizaam van de grond, mede omdat in het begin een uitnodiging noodzakelijk was om de tool te kunnen gebruiken. Met de webapplicatie is het mogelijk om met andere gebruikers samen te werken door middel van chat en het uitwisselen van data, waaronder foto's en video's.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.