Nieuws

Microsoft wil interface Windows 7 verbeteren voor tablets

Gepost op 07 oktober 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft is van plan om Windows 7 geschikter te maken voor touchscreens-apparaten zoals tablets, zo liet Microsoft-ceo Steve Ballmer weten. Het bedrijf uit Redmond gaat de Media Center-interface gebruiken als basis voor de optimalisaties.


Microsoft komt niet met een volledige vernieuwing van het OS voor tablets, maar gaat zich beperken tot het doorvoeren van verbeteringen, wat in de loop van volgend jaar zou moeten gebeuren. De verbeteringen aan de Windows 7-interface houden vooral in dat er grotere knoppen worden gemaakt. Volgens Ballmer is het veranderen van een aantal instellingen en de configuratie van het OS genoeg om het bruikbaarder te maken voor touchscreens. Daarbij wil Microsoft ontwikkelaars aansporen om applicaties te schrijven die geschikt zijn voor touchscreens. Voor de aanpassingen aan Windows 7 werkt het bedrijf samen met hardwarepartners.
Microsoft hoopt waarschijnlijk het ontwikkelen van skins door tablet-makers overbodig te maken met het uitbrengen van een eigen geoptimaliseerde interface; zo hebben bijvoorbeeld de makers van de ExoPC besloten een alternatieve interface voor hun Windows 7-tablet te maken. Verder komt de Nederlandse fabrikant Ambiance binnenkort met een Windows 7-tablet naar Nederland. Daarnaast brengt HP de Slate uit, en is Onkyo ook van plan om tablets met het Windows-besturingssysteem uit te brengen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.