Nieuws

Samsung Galaxy Tab is binnen een maand 700.000 keer verkocht

Gepost op 23 november 2010 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Samsung heeft binnen een maand 700.000 exemplaren van zijn tablet Galaxy Tab verkocht. Apple verkocht eerder dit jaar in een maand een miljoen iPads. De vraag naar de Android-tablet is groter dan de voorraad, zo claimt Samsung.


De Galaxy Tab moet voor het einde van het jaar een miljoen keer zijn verkocht, zei Samsung eerder. Het huidige aantal verkochte exemplaren is gehaald met verkoop in dertig landen, aldus de krant Korea Herald. Het is onduidelijk of het gaat om het aantal Galaxy Tabs dat is verkocht aan klanten of dat het aantal van 700.000 is verscheept naar winkeliers, die het nog in voorraad hebben liggen. De Korea Herald meldde dat het om 600.000 exemplaren ging, maar inmiddels zijn dat er 700.000, meldt Samsung via de Nederlandse ict-site Webwereld.

De Android-tablet van Samsung wordt vooral gezien als concurrent voor Apples iPad. Daarvan werden er dit voorjaar binnen een maand een miljoen verkocht, al was de iPad destijds nog minder goed verkrijgbaar. De Galaxy Tab kwam al in meer landen uit, maar heeft wel een veel hogere aanschafprijs, terwijl het scherm minder groot is en er geen 64GB-versie bestaat.

De Galaxy Tab draait op Android 2.2 en heeft een 7"-lcd met een resolutie van 1024x600 pixels. De tablet heeft niet alleen ondersteuning voor wifi en 3g, maar kan ook bellen middels de gsm-verbinding. Daarvoor zijn ook een speaker en microfooningang aanwezig. De iPad heeft een 9,7"-lcd met 1024x768 pixels. De iPad beschikt over wifi en met bijbetaling kan een versie met 3g-ondersteuning worden gekocht.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.