Nieuws

Nederlander internet gemiddeld 6,9 uur per week

Gepost op 02 maart 2009 door . Bron: Tweakers.net.
Nederlanders blijken steeds langer te internetten. Hoewel de groep mensen tussen de 13 en 34 jaar verreweg de meeste interneturen maakt, zorgt de groep 50-plussers voor de grootste groei. Dit blijkt uit cijfers van Intomart GfK.


Gemiddeld blijken internetters van 13 jaar en ouder 8,4 uur per week te surfen. Als ook de Nederlanders zonder internet worden meegerekend, dan komt het gemiddelde uit op 6,9 uur per week. Dit is een stijging van 8 procent ten opzichte van de cijfers over 2007, zo blijkt uit het Establishment Survey-onderzoek van Infomart GfK, dat werd uitgevoerd in opdracht van de Stichting Internetreclame en IAB Nederland. Met dit populatie-onderzoek onder tweeduizend Nederlanders van 13 jaar en ouder wordt het gebruik van internet en andere media in kaart gebracht.

De meeste groei werd waargenomen in de groep van 50 jaar en ouder. De internetpenetratie steeg in deze groep met 4 procentpunt tot 63 procent. De gemiddelde surftijd van de 50-plussers steeg van 3 tot 3,5 uur per week. Voor de leeftijdscategorie van 13 tot 34 jaar ligt de internetpenetratie met 99 procent verreweg het hoogst. Met gemiddeld 10,6 surfuren per week is deze groep dan ook goed voor ruim zestig procent van de totale surftijd.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!