Nieuws

'Microsoft maakt IE8 verwijderbaar in Windows 7'

Gepost op 04 maart 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In de onlangs gelekte Windows 7 met buildnummer 7048 blijkt het mogelijk te zijn om Internet Explorer 8 gedeeltelijk te de-installeren. Daarbij wordt echter alleen het executable bestand gewist: de overige componenten blijven achter.


Volgens de website AeroXperience kan Internet Explorer 8 worden verwijderd via het dialoogvenster 'Windows Features', waarin een aantal standaardcomponenten van het OS staat opgesomd. Na een tweetal verplichte reboots zou iexplore.exe zijn gewist, maar de componenten van de browser zouden op de harde schijf achterblijven. Het is niet ondenkbaar dat deze bestanden ook niet verwijderd kúnnen worden, omdat de browser nauw met het besturingssysteem is vervlochten. Verder duikt IE8 niet langer op in het dialoogvenster 'Set Program Defaults', waarin de gebruiker kan aangeven wat zijn standaardbrowser en -mailclient moeten zijn.

Met de nieuwe mogelijkheid om IE8 gedeeltelijk te verwijderen neemt Microsoft mogelijk een voorschot op een eventuele uitspraak van de Europese Commissie. De EC voert momenteel een onderzoek uit naar het bundelen van Internet Explorer met Windows, en op korte termijn wordt een uitspraak in die zaak verwacht. Mogelijk komt de Europese markttoezichthouder met de eis dat Microsoft alternatieve browsers zoals Firefox en Opera met zijn OS bundelt. Meer helderheid over de verwijderoptie van IE8 kan verwacht worden als Microsoft in april een Release Candidate van zijn nieuwe besturingssysteem uitbrengt.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!