Nieuws

Telefoonnummers mobieltjes raken binnen vier jaar op

Gepost op 05 maart 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Als de groei van het aantal mobiele aansluitingen in Nederland doorzet, zijn over vier jaar alle 06-nummers op, blijkt uit een rapport van telecomwaakhond Opta. Het ministerie onderzoekt met welke cijfers mobiele nummers dan moeten beginnen.


Op dit moment zijn er 46 miljoen mobiele nummers uitgegeven in Nederland, staat in de Schaarsterapportage die de OPTA donderdag heeft gepubliceerd. Een jaar geleden waren dat er nog 42 miljoen. De OPTA mag nu maximaal 54 miljoen nummers uitgeven.

Als de nummers op zijn, dan moet de OPTA naar het ministerie van Economische Zaken om te vragen of de reeksen 06-nummers die nu nog geblokkeerd worden, kunnen worden opengesteld. Het ministerie blokkeert zes miljoen nummers. Deze zes reeksen van een miljoen nummers zijn gereserveerd voor eventuele nieuwkomers op de markt, die een eigen Global Title en bijbehorende nummerreeks moet krijgen om herkenbaar te zijn voor andere aanbieders van telefonie.

Wat er daarna gaat gebeuren, is onduidelijk. Het ministerie van Economische Zaken onderzoekt de mogelijkheden op dit moment, zegt woordvoerder Edwin van Scherrenburg tegen Tweakers.net. Het meest logisch is een nieuw 'kengetal' voor mobiele telefoonnummers. "We bekijken de mogelijkheden daarvoor, maar we zijn er nog niet uit wat er over vier jaar moet gebeuren."
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!