Nieuws

Amerikaan gebruikte Facebook-info om e-mailaccounts te kraken

Gepost op 15 januari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een Amerikaanse man maakte gebruik van Facebook om persoonlijke informatie te vergaren waarmee hij wachtwoorden van e-mailaccounts kon achterhalen. Hij verkreeg wachtwoorden door beveiligingsvragen te beantwoorden.


De 23-jarige man zocht naar vrouwen die hun e-mailadres op Facebook hadden gezet. Vervolgens keek hij naar de inhoud van hun Facebook-postings, om zo informatie over de slachtoffers te vergaren. Op deze manier kon de man beveiligingsvragen beantwoorden, die normaalgesproken dienen om een vergeten wachtwoord te kunnen achterhalen, waarna de e-maildienst hem toegang gaf tot het bewuste e-mailaccount.

Vervolgens zocht de man in de verzonden mail naar naaktfoto's van de slachtoffers, om deze vervolgens naar iedereen in het adresboek te versturen. Ook werden de foto's op het Facebook-account van de slachtoffers gepost. De Amerikaan nam ook met enkele vrouwen contact op, waarna hij onder bedreiging van het publiceren van gevonden foto's vroeg om meer naaktmateriaal. In totaal zou de man 172 foto's hebben vergaard uit de buitgemaakte e-mailaccounts, waarbij 46 vrouwen hebben aangegeven dat ze slachtoffer zijn geworden van de hack-praktijken.

De dader moet op 10 maart voorkomen bij de rechtbank van Sacramento in Californië, waarbij hij veroordeeld kan worden tot een celstraf van zes jaar. De man heeft al verklaard schuldig te zijn: niet alleen aan het inbreken op andermans account, maar ook voor het bezit van kinderporno. In december 2009 begon hij met het inbreken op e-mailaccounts, waarna hij in oktober 2010 werd gearresteerd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.