Nieuws

Ziggo voorziet kabelmodems van wifi en belooft hogere snelheden

Gepost op 01 februari 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ziggo is van plan om dit jaar gecombineerde docsis 3-modem/wifi-routers aan klanten te gaan aanbieden. Ook wil de kabelaanbieder in de loop van het jaar de internetsnelheden van vrijwel alle abonnementsvormen verhogen.


De kabelaar liet zich woensdag tijdens een persconferentie ontvallen in totaal 600.000 gecombineerde modem/wifi-routers te willen gaan uitleveren. Deze docsis 3-modellen, waarvan het merk nog niet is vrijgegeven, zouden voorzien zijn van 802.11n-wifi en gigabit-ethernetaansluitingen.

Volgens Ziggo klagen sommige gebruikers dat de volledige downloadsnelheid niet wordt gehaald. Verouderde netwerkapparatuur, die de hogere doorvoersnelheden niet aankan, is volgens de kabelaanbieder veelal de hoofdoorzaak. Door het aanbieden van een kabelmodem met daarin wifi en gigabit geïntegreerd, hoopt Ziggo dit probleem te kunnen ondervangen. Vermoedelijk zijn klanten met de duurdere, en dus snellere, internetabonnementen als eerste aan de beurt, evenals nieuwkomers op het Ziggo-netwerk, maar de kabelaar moet de plannen voor de uitrol officieel nog afronden.

Ziggo maakte ook bekend dat het nog dit jaar de snelheid van vrijwel alle internetabonnementen wil ophogen. Het gaat daarbij om de Z1-, Z2- en Z3-internetabonnementen, alsmede de triple play-pakketten alles-in-1 basis en alles-in-1 plus. De kabelaar wil nog niet bekendmaken met hoeveel de download- en uploadsnelheden precies omhoog gaan. Ook de invoerdatum is nog niet vrijgegeven.

Het snelste pakket, alles-in-1 extra, blijft met een download- en uploadsnelheid van respectievelijk 120 en 10Mbps voorlopig ongewijzigd. De kabelaar verwacht op zijn vroegst in 2012 te beginnen met het nog verder ophogen van de doorvoersnelheden op zijn netwerk. Volgens Ziggo zijn downloadsnelheden van 240Mbps haalbaar gebleken. De kabelaar maakte wel bekend na te zullen gaan of het, in navolging van glasvezelaanbieders, abonnementen met symmetrische snelheden op de markt kan zetten.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.