Nieuws

Hotmail krijgt wereldwijd pop3-ondersteuning

Gepost op 16 maart 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft aangekondigd de toegang tot zijn gratis e-maildienst Hotmail, onderdeel van het pakket Windows Live-diensten, niet alleen in een beperkt aantal landen, maar ook wereldwijd kosteloos via het pop3-protocol te ontsluiten.


Voorheen dienden gebruikers van Microsofts gratis webmail-dienst twintig dollar te betalen voor de mogelijkheid hun berichten via een e-mailclient te benaderen. De pop3-mogelijkheid was onderdeel van het uitgebreide Hotmail-pakket Windows Live Hotmail Plus service, maar is voortaan kosteloos te gebruiken. In januari maakte Microsoft het al voor een aantal landen, waaronder Nederland, mogelijk Hotmail-berichten via het pop3-protocol te lezen, maar inmiddels is dat ongeacht de locatie van de Hotmailgebruiker mogelijk.

Met het pop3-protocol wordt de e-mail in het Hotmail-account ontsloten voor apparaten als mobiele telefoons, maar ook op de pc kunnen voortaan met een e-mailprogramma naar keuze Hotmail-berichten worden gelezen. Zo kunnen e-mailtjes ook offline worden gelezen en opgesteld en kan de gebruiker een lokale kopie van zijn inbox maken als backup. De communicatie met de Hotmail-servers verloopt via een ssl-versleutelde verbinding, waarbij poort 995 voor de communicatie benut wordt. Het verzenden van e-mail, via het smtp-protocol, verloopt wel via de gebruikelijke poort 25.

HOE STEL IK POP3 BIJ HOTMAIL IN?
Ontvangen: pop3.live.com, poort 995, mét SSL
Versturen: smtp.live.com, poort 587 of 25, mét SSL (heeft autorisatie nodig!)

Inlognaam: emailadres@hotmail.com (dus inclusief @hotmail.com, of @live.nl)
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!