Nieuws

Aandeel MacBook in Nederlandse laptopmarkt groeit

Gepost op 18 maart 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Terwijl de verkoopcijfers voor de MacBook en de MacBook Pro internationaal gestaag dalen, groeit het percentage Apple-notebooks op de Nederlandse markt. De verkoop van Apples desktopsystemen is wereldwijd echter in een vrije val beland.


Apple nam in januari 5,8 procent van de Nederlandse notebookmarkt voor zijn rekening. Vorig jaar had de fabrikant in december nog 4,7 procent en in oktober 3,9 procent in handen. Apple heeft een goed laatste halfjaar van 2008 achter de rug: vanaf augustus steeg het marktaandeel van de notebooks elke maand, zowel gemeten naar absolute aantallen als naar omzet. Dat blijkt uit recent onderzoek van Intomart GfK waarin Tweakers.net inzage heeft gehad.

Internationaal gaat het de Apple-producten minder voor de wind. In januari van dit jaar daalde de verkoop van Apple-computers met 5,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2008 en uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker NPD blijkt dat in februari de daling maar liefst 16,7 procent is ten opzichte van een jaar eerder. Dit is vooral opmerkelijk omdat de verkoop van pc's vorige maand juist met 22 procent toenam ten opzichte van februari 2008.

In januari was er wereldwijd nog slechts sprake van een afgenomen groei van MacBook-verkopen, maar in februari moest een absolute afname van 7,5 procent worden genoteerd. De daling van Apples notebookverkopen is echter maar ten dele debet aan de tegenvallende verkoopcijfers. De verkoop van Apple-desktops daalde in januari met liefst 31,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008, en in februari bedroeg die afname zelfs 36,4 procent.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!