Nieuws

Microsoft brengt Internet Explorer 9 uit

Gepost op 15 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de final van Internet Explorer 9 uitgebracht. De nieuwe versie van de webbrowser heeft onder andere een snellere javascript-engine en hardware-versnelling via de gpu. Daarnaast is er een nieuwe privacyfunctie.


Donderdag werd de releasedatum van Internet Explorer 9 al bekendgemaakt en de browser is nu voor iedereen met Windows 7 of Vista te downloaden. Versie 9 van Internet Explorer bevat onder andere een snellere javascript-engine en de browser belast de cpu minder zwaar, belooft Microsoft: de browser bevat ondersteuning voor hardwareversnelling waarbij gebruikt wordt gemaakt van de videokaart om grafische beelden weer te geven. De browser gaat ook beter met html5 en css3 om.

Verder is er een downloadmanager toegevoegd - iets dat in veel andere browsers al gemeengoed was - en is er een 'do not track'-optie, waarmee gebruikers kunnen voorkomen dat ze door advertentiebedrijven worden gevolgd op internet. Ze kunnen zelf lijsten met vertrouwde of juist niet vertrouwde sites samenstellen, of zich abonneren op kant-en-klare lijsten.

Ook is de gebruikersinterface van overbodige elementen ontdaan, waarbij Microsoft duidelijk is geïnspireerd door de minimalistische interface van Google Chrome. De interface bevat veel minder elementen dan vorige IE-versies; hetzelfde is het geval in de bètaversies van Firefox 4. Iets wat in de IE9-bèta op veel kritiek stuitte, was het gebrek aan ruimte voor tabs, doordat de lijst met tabbladen naast de adresbalk is geplaatst. Dat is standaard nog steeds zo, hoewel de gebruiker er nu voor kan kiezen om de lijst met tabs onder de adresbalk te zetten.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.